Panna Cotta s piniovými ořechy a pistáciemi

Příprava

  • Nechejte změknout plátky želatiny ve velmi studené vodě po dobu 10 minut.
  • Na mírném ohni zahřejte mléko v kastrolu a při prvních známkách varu odstavte z ohně, přidejte vymačkané želatinové plátky a metličkou dobře rozmíchejte.
  • Nalijte čerstvou smetanu a cukr do hrnce, dejte na oheň a míchejte, než teplota dosáhne 60°. Stáhněte z ohně a přidejte mléko a želatinu, dobře ingredience promíchejte.
  • Zapracujte Cremadelizia Pinoli BABBI pomocí polévkové lžíce.
  • Navlhčete ozdobnou kovovou formu velmi studenou vodou, přebytečnou vodu odstraňte bez vysušení a nakloňte formu tak, aby se panna cotta z piniových ořechů dotýkala horního okraje formy.
  • Po nastavení sklonu a nastavení formy na tento sklon ji vložte do ledničky a nechte panna cottu z piniových ořechů zatuhnout, chlaďte ji alespoň 3 hodiny v lednici.
  • Připravte pistáciovou panna cottu stejným způsobem, ale přidejte Cremadelizia Pistacchio BABBI.
  • Zkontrolujte, zda vrstva panna cotty z piniových ořechů zatuhla, poté umístěte formu do vodorovné polohy a přidejte pistáciovou panna cottu.
  • Nechejte přes noc vychladnout v lednici zakryté potravinářskou fólií.
  • Chcete-li vyjmout panna cottu z formy, vložte formu do horké vody sahající do výše ¾ formy na několik minut, pak po okrajích odřízněte velmi ostrým nožem a otočte na servírovací misku.

 Servírujte s čokoládovou polevou.

Složky

Pro panna cottu z piniových ořechů

  • 12 g plátků želatiny
  • 500 g čerstvé smetany
  • 250 g plnotučného mléka
  • 150 g cukru krupice
  • 150 g Cremadelizia Pinoli BABBI

Pro pistáciovou panna cottu

  • 12 g plátků želatiny
  • 500 g čerstvé smetany
  • 250 g plnotučného mléka
  • 150 g cukru krupice
  • 120 g Cremadelizia Pistacchio BABBI

 

 Úroveň: Snadné    Doba přípravy: 5 minut  Doba vaření: 40 minut  Porce: 8 osob

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz